Електронен дневник

Уча.се

Moodle

Ниа Апостолова и Петър Донев с медали от финала на "Математика без граници"

Ниа Апостолова, която идната учебна година ще бъде в четвърти клас, спечели сребърен медал от финалния кръг на международния турнир "Математика без граници". Бъдещият третокласник Петър Донев се класира на трето място на математическото състезание и получи бронзов медал.

С награждаването на победителите в амфитеатъра на Несебър официално приключи Международното състезание „Математика без граници”, което събра 1200 участници от 1-ви до 12-ти клас от 15 държави. Освен България на финала т.г. имаше представители на Словения, Укройна, Азербайджан, Виетнам, Иран, Казахстан, Македония, Малта, Русия, Румъния, Турция, Узбекистан, Филипините.

Честито на нашите победители! Браво на Ниа и Петър!

Награждаване за участието на рисувателната ни школа в конкурса "Куба - близка и далечна"

Рисунката на Стела Пеева е отличена сред първите три в нейната възрастова група в конкурса "Куба - близка и далечна" . Награда за успешното представяне на Стела получи и г-жа Милена Димитрова в качеството ѝ на ръководител на рисувателна школа в ОУ"Георги Бенковски". Тържеството по случай награждаването се състоя в Националния дворец на децата в София в присъствието на Нейно превъзходителство Каридад Ямира Куето Милиан – посланик на Република Куба в България, която лично връчи всички награди.

На тържествената церемония присъства още Станка Шопова в качеството ѝ на почетен председател на Асоциацията за българо-кубинска дружба, представители на синдиката на българските учители, Съюза на бургаските писатели и Съюза българските художници. Организатори на конкурса са Асоциацията за приятелство „България – Куба“,Синдикатът на българските учители, Централният съвет на Българския антифашистки съюз, Националният дворец на децата, Съюзът на българските писатели, Съюзът на българските журналисти.

Поздравяваме Стела и нейния учител г-жа Милена Димитрова!

Голяма победа! Баскетболният ни тим стана пети в България

Рени Николова, Теодора Лозева, Ясмина Йорданова, Лора Христова, Виктория Иванова, Карина Венева, Виктория Панайотова, Анастасия Фам, Еми Сиракова и София Железнова - 10 златни момичета на ОУ "Г. Бенковски", които показаха на най-добрите в цяла България училищни тимове по баскетбол 5.-7. клас, че са невероятен отбор с непоколебим хъс за игра и победа.

Баскетболният отбор на г-жа Теодора Желязкова, който игра на финал за националната купа в Самоков, се класира на престижното пето място. Едно достойно представяне, за което дълго ще се говори в спортните училищни среди в цяла България.

Припомняме, че тимът ни отиде на финал, след като срази отборите на Сливен и Ямбол на зоналните състезания преди месец.

Изключително горди сме с отбора на г-жа Желязкова. В очакване сме нашите победители да се завърнат в Бургас и искрено да ги поздравим!

Двама съученици със златни медали от турнири

Иван Дейков и Мирела Илчева от ІV „б” клас спечелиха златни медали и купи през уикенда от турнири по футбол и художествена гимнастика.

Мирела, заедно със своите съотборнички от клуб „Черноморец” Бургас, спечелиха първо място за ансамблово изпълнение от 17-тия Международен Турнир "Impala Cup" в гр. Стара Загора. Четворката взе приз и за най-атрактивно ансамблово изпълнение на 6-тия МТХГ "Тракия Къп" и сребърен медал, ден преди това.

Иван спечели награда за „Най-добър нападател“ на ФК “Черноморец 1919″ (Бургас) набор 2008 по време на детския футболен турнир „Флагман Къп 2019” в Созопол, където отборът му стана първи. Призът бе връчен лично от изпълнителния директор на ФК „Созопол“ Румен Димов.

Честити медали, упорити и всеотдайни на спорта деца!

 

Първокласничка донесе два златни медала от турнири по художествена гимнастика

Два златни медала донесе от два турнира по художествена гимнастика първокласничката Диана Ангелова. Златните отличия са от „Гимнастрада Масов Спорт - зона Юг” в Пловдив и турнир по художествена гимнастика в Шумен. Диана тренира в клуб „Олимпия” Бургас, а неин треньор е Елена Симеонова.

Поздравяваме Диана за спортните постижения и й желаем весело лято!

Baner1
baner2
baner3